Erosketa berdea
Erosketa eta Kontratazio Publiko Berdea
Azkenengo berriak
Elikagaien galerari eta xahuketari buruzko estatuko Legea onetsi dute
Atzo, 2025eko maiatzaren 20a, Diputatuen Kongresuak elikagaien galera eta xahuketa murriztea helburu duen Legea onetsi zuen. Murrizketa hori lortzeko, “ekonomia zirkularra sustatu behar da” eta ekoizpen-, eraldaketa- eta banaketa-eragileak, ostalaritza, jatetxeak, kontsumitzaileak eta, oro har, herritarrak sentsibilizatu eta informatu behar dira. Besteak beste, kuantitatiboki, arauak 2030erako txikizkako salmentaren eta kontsumoaren arloan biztanleko elikagai-hondakinak ehuneko 50…
AESANen batzorde zientifikoak txosten bat argitaratu du, zeinean klima-aldaketakelikadura-nahikotasunean (Food Security) nahiz elikagaien eskuragarritasunean eta populazioaren nutrizio-egoeran duen inpaktua aztertzen duen. AESANek identifikatutako arrisku nagusiak hauek dira: biodibertsitatearen galera landa-eremuetan, itsasoko eta kostaldeetako ekosistemaren galera, ekosistema lehortarren eta ur kontinentalen galera, eta ondoriozko elikadura-sistemen narriadura. Azken urteetan geroz eta muturreko klima-gertaera gehiago bizitzen ari gara,…
2024ko azaroaren 29an, Genovan egin zen Codex Alimentarius 47. bilkuraren esparruan (CAC47), FAOren “Food safety un a circular economy” ekitaldia egin zen, nekazaritzako-elikagaien ekoizpenean zirkulartasun-praktikak ezartzerakoan kontutan hartu beharreko elikadura-segurtasun alderdiei buruzko eztabaida pizteko. FAOk jardunaldiaren edukia laburbiltzen duen dokumentu bat argitaratu du, eta zirkulartasun-praktiken aplikazioan elikadura-segurtasunerako arrisku hauek antzeman ditugu: Jardunaldia amaitzeko, FAOk gogoeta…
Eguneratze data: