Fruta eta barazkien galera prebenitu eta murrizteko gida
Gida honetan, fruta eta barazkien galerak minimizatzeko jardunbide egokiak ezartzeko lau alor identifikatu dira: plangintza; nekazaritza-ekoizpena; uzta, uzta-ostea eta biltegiratzea; eta lehen garraioa.
Plangintza
- Aurretiazko erosketa-konpromisoak definitzea
- Azken kontsumitzaileari zuzeneko salmenta egitea
- Elikagaiari balio erantsia ematea
- Elikagai-bankuei eta gizarte zibileko erakundeei dohaintzak egitea
Nekazaritza-ekoizpena
- Uztaren plangintza
- Uztaren erabilera
Uzta, uzta-ostea eta biltegiratzea
- Makinaria eta tresnen mantentze-lanak
- Elikagaiaren manipulazioa
- Paketatzea
- Uztan bildutako produktuaren biltegiratzea
Lehen Garraioa
- Ibilgailua aukeratzea
- Ibilbidea aukeratzea
- Langileen prestakuntza